Reizen… dat is gezegend zijn om als in een continue stroom heel wat interessante mensen, verhalen en gebeurtenissen op ons pad te mogen krijgen.  

Toen we na een wandeling door de gereserveerde shuttlebus werden opgepikt om terug huiswaarts te keren raakten we in gesprek met onze chauffeuse Rosie. Enkele items van de conversatie: in het nu zijn, ownership, vertrouwen hebben en vertrouwen geven in andere mensen en situaties, gebrek aan vertrouwen versus gezien willen worden, het verschil tussen intelligentie, kennis, interpreteren en raden/invullen.  Ook ging het over het Tall Poppy Syndrome dat vooral het educatiesysteem van Nieuw-Zeeland lijkt over te nemen…  Onrustwekkend deze trend te horen dat de massa wordt stilgehouden, dat diegene die zich wil onderscheiden of anders wil zijn, klein gehouden wordt, alle creativiteit en ondernemerschap in de knot gehouden.  

Zeer boeiend om haar meningen en formuleringen te horen.  

Enkele maanden later kregen we een lift van Jamie waaruit wederom mooie gesprekken voortvloeide. Hij kende het Tall Poppy Syndrome ook. Het mooie was dat hij ons ook met de andere, meer positieve, kant ervan liet kennismaken: dat doordat er niemand hoog bovenuit steekt, dat er harmonie is en een trend om elkaar ten alle tijde een hand toe te steken, iedereen gelijk, zonder ego…

Reizen… dat is openstaan voor andere meningen, culturen, gewoontes en regels en van tijd tot tijd tot inzichten komen en meningen bijstellen (of niet)