Toen in 2018 mijn 40ste levensjaar in aantocht kwam en ik op dat moment een nieuwe liefde in mijn leven leerde kennen, wijzigde er ‘teen en tander’ in mijn dagelijkse zekerheden.  Ik ontdekte gaandeweg wat er zich al die jaren onder een masker had afgespeeld en toen dat aan een grondige grote kuis werd onderworpen, kwam dat voor de buitenwereld waarschijnlijk als een klap in het gezicht terecht: ik kondigde aan me al een hele tijd niet lekker meer in mijn job te voelen en een carrièrewending wou, ik stelde vriendschappen en familiebanden in vraag, ik begon de kans om dromen te kunnen verwezenlijken alsmaar als mogelijkheid te zien.

#BEWEGENNAARVERANDERING

2019 werd toen een jaar van #bewegennaarverandering met beslissingen om mijn baan op te zeggen, loopbaanbegeleiding te volgen, mijn studie on hold te zetten, gevoelige gesprekken met familie en vrienden aan te gaan, mijn huis te verkopen en tijd te kopen om mezelf te herorganiseren.

#MYCALLTOCOURAGE

Ik plande tijd in voor mezelf en mijn relatie om nieuwe ervaringen op te doen, weg te gaan uit het systeem, het ‘moeten’ van de maatschappij achter ons te laten, tijdelijk al dan niet permanent.  Weg van zekerheid, weg van ‘zo hoort het’ voor het plaatje, weg van sociale media.

Ik koos voor moed: comfort ruilen voor het onbekende.  Waar zou ik wonen?  Wat zou ik gaan doen voor werk?  Hoe zou ik geld verdienen?  Het waren vragen die mijn omgeving me toespeelde vanuit hun angst en hun weerstand voor verandering.  “Waar is ‘onze’ Cindy en wat heb je met haar gedaan?”-reactie.  Ik had op hun vragen geen antwoord, maar dat was op dat moment niet belangrijk, het geloof dat ik de weg wel zou vinden, mijn pad zou bewandelen, des te meer.  Ik wou ontdekken, nieuwe dingen doen. 

#WERELDREIS

2020 werd het jaar van een wereldreis of toch alleszins het jaar van vrijheid.  Vrij van België, vrij van ‘moeten’, vrij van werk.

De op voorhand niet mogelijk te voorspellen lockdown door het COVID-19 virus dat ons in maart op één plek hield in het tweede kwartaal van dat jaar, leidde tot de uitwerking van dit stukje van mezelf op het wereldwijde web. Ondertussen zitten we in het derde kwartaal van 2020 en konden we iets meer rondreizen, maar de wereldreis beperkt zich voorlopig nog tot één land… 


Zoals verwacht 
loopt alles anders…


De reis geeft me ook tijd om dit online stukje te ontwikkelen. Hier vind je mijn hersenspinsels, mijn verhaal van verandering, mijn creativiteit terug.