Wouw… wat een sterrenhemel heb ik gezien! En vallende sterren, voor het eerst!! Blij én vooral verwonderd ook… wat zijn wij nietige wezens! Ik voel me helemaal klein en emotioneel. Waar maakt de gehele mensheid zich vaak zo druk om… oorlogen, status, geld, prestige, ego… enzovoort, nauwelijks hebben we het met z’n allen over mildheid en vrede… zo lijkt het…  Maar ook op veel kleinere schaal vraag ik het me af, terugdenkend aan momenten van oorlog, status, geld, prestige, ego bijvoorbeeld binnen familiebanden en andere relaties. Uiteraard ook in die van mezelf (ik ben geen heilig boontje..) wanneer ik de momenten niet aanvoel en in mijn denken schiet, zelf maar al te graag wil controleren ipv te vertrouwen op mijn partner, wanneer ik in de weerstand ga als me dat verteld wordt, wanneer ik tot ergernis op alles meestal een verklaring heb ipv preventief even stil te staan en in verbinding te gaan. 

Triljoen galaxy’s in het gekende universum…

Wie zijn wij dan?

Wat betekenen wij dan?

Waarom leven wij dan?

Who knows who is ‘star gazing’ at us…

Verbinding…

In het boek van Brené Brown over verlangen naar verbinding bekent ze eerst overtuigd te zijn dat je ergens moet bij horen, maar naderhand volgt ze de stelling: door jezelf te zijn en je kwetsbaar op te stellen, kom je meer in verbinding met jezelf én met anderen, omdat je authentiek bent én je zowiezo het vertrouwen mag hebben dat je ergens bij hoort, nl bij de mensheid… je hoeft je niet aan te passen om ergens bij te horen… ‘de opdracht kwetsbaar te zijn, heeft een hoge prijs’, want er zijn veel mensen die zich aanpassen, maskers dragen en niet authentiek zijn, ‘maar de beloning jezelf te zijn is groot’, aldus Brené Brown.

Verbinding zoeken is vaak moeilijk in elke relatie… Harmonie en leren luisteren naar wat de ander zegt, al is het tussen de lijnen door, is soms een opgave, soms een uitdagende opdracht. Een relatie is soms (al dan niet vaak…) hard werken… Wees mild, geef ruimte… want eindelijk: ‘waar maken we ons druk om?’

Triljoen galaxy’s in het gekende universum…

Wie zijn wij dan?

Wat betekenen wij dan?

Waarom leven wij dan?

Who knows who is ‘star gazing’ at us…

Tags: