“Time flies when you’re having fun” zeggen ze wel eens.
Nou, het feit is dat de tijd altijd even snel gaat. We hebben er geen grip op, dat is zeker.

“Live in the now” zeggen ze wel eens.
Nou, het feit is dat we vaak in het verleden leven, kijken naar wat toen wél of niet goed ging, tegelijkertijd ook vaak bezig zijn met de toekomst (dromen, zorgen maken), en dat in het nu zijn vaak hartstikke moeilijk is. Maar genieten doen we wel.

“Wisdom is doing” zeggen we wel eens.
Nou, we weten inderdaad zoveel, maar als we het niet omzetten in de praktijk blijft dit maar kennis… En dus trokken we vorig jaar op 30 november 2019 de deur dicht van ons verkochte huis, met heel wat minder spullen (een zaligheid!) en het vooruitzicht op een wereldreis.

“Het loopt altijd anders dan verwacht” zeggen ze wel eens.
Nou, dat klopt als een bus. Wie had nu gedacht dat 2020, het eerste jaar van onze wereldreis, zo niet een wereldreis zou worden… De ironie. Zoals waarschijnlijk bij héél véél mensen gooide Covid-19 heel wat spreekwoordelijk roet in het eten. Toen we op 31 december naar Nieuw-Zeeland vertrokken hadden we na die reis een vooruitzicht op Australië en Indonesië, om vandaar verder te reizen. Een vooruitzicht op mensen ontmoeten, plekken ontdekken, wandelen, ervaren.
Wel, plekken hebben we gezien, we hebben gewandeld, ervaren dat reizen heel intensief is, op zoek naar onszelf, naar elkaar… We hebben mensen ontmoet. Ups en downs meegemaakt. We hebben geleerd. Maar Australië en Indonesië hebben we helaas (nog) niet gezien. Corona stak daar een stokje tussen.

“It’s not what happens to you, but how you react to it that matters” zeggen ze wel eens.
We hebben geleerd dat je aanpassen aan de situatie, omgaan met veranderlijke omstandigheden, inderdaad een belangrijke skill is. Beheersbaar, onbeheersbaar. Jammer hé, dat je niet alles onder controle kan hebben.
En dus hebben we teen en tander moeten bijschaven.

10 maanden zijn we nu bijna in Nieuw-Zeeland. We laten ons terug een beetje zien op social media omdat we graag willen delen waar we mee bezig zijn geweest! « You have your own voice, it will make you stronger. »

Binnenkort meer 😉
Aan iedereen in België: we hopen dat jullie het goed stellen!

« Take it easy, but take it. »

Categories: