Eén van de ervaringen die ik reeds deelde was ‘Mijn verhaal – een leven met 45kg lichter’ en hoe ik kantelde naar een gezonder leven.

DeWandelbrug, het intitiatief dat door Mark en mezelf in 2019 werd opgestart en in 2020 vorm heeft gekregen onder de naam Walking Is The Best Medicine (WITBM), heeft daar een belangrijk deel van uitgemaakt. 

#BEWEGENNAARVERANDERING

Wandelen én de positieve boodschap die WITBM uitstraalt, namelijk dat je letterlijk en figuurlijk de brug tussen denken en doen kan bewandelen en dat tijd en aandacht voor jezelf je daar kan brengen waar je wil zijn, hebben mee die kanteling waargemaakt. 

Daarom dat ik op deze pagina graag het verhaal, de missie, het werk en de boodschap van WITBM wil delen.

Niet enkel persoonlijke drijfveren lagen aan de grondslag van het ontstaan van DeWandelbrug en WITBM, maar zeker en vooral ook het geloof dat ieder persoon méér in zich heeft dan zijn beperkende gedachten hem/haar toefluisteren. Het is de wil om aan de hand van het delen van ervaringen een positieve indruk en verandering teweeg te brengen, omdat het kan! 

Met zijn levenservaring in zijn spreekwoordelijke rugzak is Mark een klankbord, spiegel, luisterend oor, coach en perspectiefbieder. Puur, enthousiast, met een stijl die recht voor de raap is en met humor legt hij ziel en hart erin.

Wandelen is het beste medicijn

#WISDOMISDOING

Van de periode van mei tot september 2019 werden tal van bewustzijnswandelingen georganiseerd in België en Nederland. Vanaf november 2019 was DeWandelbrug mee op de #cimajourney en doorgaans, in 2020, kreeg de levenvisie vorm onder de noemer Walking Is The Best Medicine.

Wandelen en het superconcept van ‘just fucking do it’ brengen je letterlijk én figuurlijk stappen verder.

Geen excuses meer!

#BETHECHANGE

Door de situatie met Covid-19 is onze wereldreis voorlopig beperkt tot het bereizen en bewonen van Nieuw-Zeeland. We durven de acties en vele maatregelen van verscheidene regeringen in vraag te stellen en/of ze het beoogde resultaat bereiken, zijnde het virus uit te roeien of onder controle te krijgen (een illusie?!), maar zien en verwachten dat de impact van de verscheidene restricties vermoedelijk op lange termijn net juist méér ziekte en mentale problemen zal veroorzaken (bedrijven die failliet gaan, depressies, isolement, negatieve mindset, etc). 

Don’t wish for it, just do it!

Daarom is het belangrijk dat er in deze tijd initiatieven blijven komen om dit in de schijnwerpers te zetten enerzijds en een helpende hand te bieden anderzijds. De missie van Walking Is The Best Medicine sluit hierbij aan. Tijdens onze tijd in Nieuw-Zeeland zijn we niet bij de pakken neer blijven zitten en hebben we een plan uitgewerkt, actie op poten gezet en een crowdfunding gestart.

Neem een kijkje op Walkingisthebestmedicine.life en lees over het verhaal, de missie en het werk. Bekijk op Go Fund Me de actie van WITBM en volg de updates op alle WITBM kanalen. En wees zo vrij om (virtueel) mee te wandelen en je steentje bij te dragen. #bethechange