Elk jaar op 26 april vieren we ‘heppie sleckx deej’.  Het geeft ons plezier én een manier om dankbaarheid te tonen en uit te spreken. Het is onze manier om liefde te verspreiden. 

Natuurlijk hopen we en streven we ernaar dat dit ook, buiten de datum van 26 april werkt. Lees hier hoe!


#ABUCKETLISTLIFE

Wat ontstaan is als een ‘kom, we doen eens iets uit het bucketlist-boek’ werd omgedoopt tot een persoonlijke feestdag.  En die feestdag, hoe willekeurig van naam ook, is wel waardevol.  

De eerste keer dat we Heppie Sleckx Deej vierden was in 2019.  We kozen ervoor om een aantal regels en gebruiken op te stellen die op die dag nageleefd moesten worden.

“On this day we choose to wear colorful clothing, eat chicken (remember, remember ‘t Gouden Kiekske).  We smile and play Canasta.  We make magic and do something that we never did before and last but not least we say somebody that we love her/him/them.”

Today is a good day to have a good day

Maar een feestdag, zo vinden wij, heeft geen betekenis of zou hypocriet zijn als je enkel en alleen op die bewuste dag zelf wat aandacht eraan schenkt… Dat is zoals met Kerstmis naar de kerk gaan voor het plaatje, maar voor de rest van het jaar je atheïstisch gedragen… 


#HEPPIESLECKXDEEJ

Dus… deel de vreugde, deel de dankbaarheid. Draag kleurrijke kledij, lach, speel Canasta en ‘make magic’.

En deel jouw ervaringen aan de wereld met de hashtag #heppiesleckxdeej